De webwinkel van Kleine Monsters is toegewijd aan het beschermen van uw online privacy. Volgens de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) die op 25 mei 2018 ingegaan is, beschrijven wij hier welke persoonsgegevens wij verzamelen, gebruiken en beschermen.

Gegevens die wij verzamelen

Kleine Monsters heeft uw persoonsgegevens nodig voor het nakomen van de koopovereenkomst die is ontstaan na het plaatsen van een bestelling in onze webwinkel. Hiervoor verzamelen wij uw naam, adres, telefoonnummer, e-mailadres en IP-adres. Deze gegevens geven wij alleen aan derde partijen (zoals bezorgdiensten, betaalpartners en IT-dienstverleners) als dit echt noodzakelijk is. Bijvoorbeeld om het pakket daadwerkelijk bij het door u gekozen adres te laten afleveren. In verdachte situaties zoals fraude of misbruik van onze site zijn wij wettelijk verplicht om deze persoonsgegevens te delen met overheidsinstanties. Door het plaatsen van een bestelling gaan wij er vanuit dat u geen bezwaar heeft tegen beperkte gegevensverschaffing aan deze derde partijen.

Ook verzamelen wij analytische gegevens om onze dienstverlening te optimaliseren. Wij verzenden alleen nieuwsbrieven wanneer u zich heeft hiervoor heeft ingeschreven. U kunt zich hiervoor op elk moment weer uitschrijven door een e-mail te sturen naar info@kleine-monsters.nl. De partijen die wij toegang geven tot het gebruik van uw persoonsgegevens mogen deze alleen gebruiken om een dienst te verlenen namens Kleine Monsters. Wij verkopen uw gegevens nooit aan derden.

Hoe lang bewaren wij persoonsgegevens?

Kleine Monsters bewaart en gebruikt uw persoonsgegevens niet langer dan noodzakelijk. Denk hierbij aan het verwerken van de bestelling en de garantietermijn. Ook moeten wij van de Belastingdienst onze administratie met uw persoonsgegevens 7 jaar bewaren. Na deze termijn vernietigen wij alle gegevens.

Omdat wij veel waarde hechten aan het belang van de veiligheid van uw persoonsgegevens heeft Kleine Monsters veiligheidsmaatregelen getroffen om verlies, misbruik en wijziging van de persoonlijke gegevens tegen te gaan. Wij hebben technische en organisatorische maatregelen getroffen om uw gegevens te beveiligen door middel van:

• toegang tot uw account te beveiligen door wachtwoord en gebruikersnaam die uzelf heeft gekozen

• uw persoonsgegevens op te slaan op beveiligde servers

• uw gegevens worden versleuteld opgeslagen met behulp van SSL-technologie.

Uw rechten

Natuurlijk bepaalt u zelf welke gegevens wij van u ontvangen. Door het plaatsen van een bestelling en de nakoming van deze overeenkomst gaan wij er vanuit dat u geen bezwaar heeft tegen het gebruik hiervan. Op schriftelijk verzoek van de klant verstrekt Kleine Monsters de opgeslagen gegevens ter inzage. Mocht u uw gegevens willen wijzigen dan kunt u contact met ons opnemen via info@kleine-monsters.nl. 

Informatie over online geschillen:

De Europese Commissie biedt consumenten de mogelijkheid om online geschillen op te lossen volgens Art. 14 paragraaf 1 van de ODR (platform voor geschillen). Het platform (http://ec.europa.eu/consumers/odr) dient als site waar consumenten buiten de rechtszaal geschillen voor online aankopen kunnen oplossen.